Kedi Sahibi Olmak

   

    Kedi sahibi olmak öyle sıradan bir şey gibi görünse de muhteşem derecede süper bir sorumluluktur aslında. İçinizde kedi sevgisi vardır sonsuz ve karar verirsiniz bir gün kedi almaya. Başta her şey çok kolaydır hele ki kediniz bir de yavruysa. Veterinere götürür gerekli ne varsa yapılır ilk olarak, ardından ev yaşamına alıştırmaya başlarsınız. Hayatınız bambaşka bir anlam kazanır bu yeni üyeyle.  O'na özel mama seçilir, düzenli olarak aşılar takip edilir, internette kedi oyuncakları adına bazı hoşunuza giden siteler sık kullanılanlara eklenir, gözünüzün içi gibi bakarsınız. Sizinle yemek yemesi bile hoşunuza gider bir süre sonra. Mutfakta bir şeyler hazırlarken yanınıza gelip mutfak tezgahına atlamaya çalışıp başarısız olduktan sonra kısık sesiyle size bağrınmaya başlaması adeta sizi kendine hayran bırakır. Ama... her şey başta harikadır. Dedim ya hele ki bu evlat bir de yavruysa... Sizinle uyur, sizinle yemeğe oturur, tabağınızdan yer, kuyruğunu yemek kabınıza da sokmassa olmaz.  Bilgisayar klavyelerine bayılırlar bu arada, bilirler işiniz vardır laptobunuzda ve gelip ta üstüne otururlar. Bir kaldırırsınız, yine gelir; iki kaldırırsınız, yine gelir, onlar bilin ki asla usanmazlar.
    Onlar sizi sahiplenirler aslında her ne kadar siz onları sahiplenmiş hissine kapılsanız da ve bunu zamanla hepimiz onaylamak durumunda kalırız. Dominanttırlar, bencillik çoğunda diz boyu. Rahatına süper derece düşkün olmaları ve gün içerisinde hemen hemen bizim iki katımız uyuyor olmalarını da unutmamak gerek. Sorsanız çok yoğundur günleri. Uyanıp kendilerini yalamaları sonra kalkıp mama yemek için sarfettikleri enerji, ardından tuvalette harcadıkları zaman ve yaramazlık adına geçirdikleri zaman, üstünüze gelip bazen sanki sizin hiç işniz yokmuş gibi miskince uzanmaları, ve üstüne bu yetmezmiş gibi kendilerini okşatmaları, vs. Dedim ya sorsanız çok yorucu bir hayattır onlarınki.
    Kedi sahibi olmak sorumluluk gerektirir, fedakarlık gerektirir. Kimimiz tatil sevdasından fedakarlık eder, kimimiz kedi alerjisi olan arkadaş yada aile üyelerini evine davet etmekten, kimimiz sabah işe giderken aceleyle evden çıkıp sonrasında farkettiği kedi tüyü kaplı kıyafetleriyle işe gitmek zorunda kalır, kimimiz iş çıkışı arkadaşlarla bir şeyler yiyip içmek yerine eve dönüp acıkmış bir şekilde bekleyen kedisine değişir planlarını. 'Ben senden güçlüyüm insan oğlu!' modunda olan sevgili kediciklerimiz hastalandıklarında ise bebek gibi olurlar, 'Ne oluyor bana insanoğlu, hey yardım etsene!' dercesine o yüzümüze bakışları yok mudur. Ahh! Kişiliklerini hiçbirimizin çözemediği doğaları vardır onların. Ama hepimiz aslında biliriz ki kediler özeldir ve bambaşka bir duygudur kedi sahibi olmak.

Hatice Granados FUQUENE      
     

Comments

Popular posts from this blog

Kedilerde Göbek Gösterisi

Kediler Süt Sever Mi?